frENZ~~

:heartbeat::

Monday, December 31, 2012

2013

Waktu terus berlalu,

Lembaran demi lembaran telah dilalui.

Coretan demi coretan telah memenuhi,

Kadang tak berarti, kadang tanpa makna,

atau hanya sedikit makna.

Semoga di tahun ini,

Setiap lembaran memiliki makna.

Setiap lembaran bermanfaat.

Selamat tahun baru 2013

Ikhlas,
Cik Bee

**ayat diatas kopi teh semata2.. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ
**p/s : sy sayang family..sayang awk.. sayang semua.. #okbye


Sent from my BlackBerry® wireless device via -Celcom Mobile.

Wednesday, December 26, 2012

#WordlessWednesday





Friday, August 31, 2012

MERDEKA

Assalamualaikum,

Harini 31 Ogos 2012 ( Jumaat ) genap 55 tahun Malaysia Merdeka. Alhamdulillah..masih terngiang lagi di telinga ni bila arwah atuk sering menceritakan betapa sukar untuk mencapai kemerdekaan. Bagaimana tentera Jepun menyeksa mereka. Bersyukur sebab kita masih mempertahankan kemerdekaan Tanah Tumpah Negara ini

Ok. Entry ni bukan untuk berceramah bagai.,.sekadar pertanyaan

 'Merdeka kah kita dalam erti kata yang sebenar?? '

Tepuk dada tanya hati. :)

**  malam tadi. tunggu detik 12 malam hanya di rumah...hiew3

Thursday, August 16, 2012

SELAMAT HARI RAYA

                                  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه                              
Bersempena Aidilfitri yang bakal menjelma tidak lama lagi,
Saya dengan rendah diri ingin menggunakan kesempatan ini mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf diatas salah dan silap yang zalhir & yang Batin

Ikhlas,
Bee








Wednesday, July 4, 2012

#WordlessWednesday

I luv cup cakes (◦'⌣'◦ )♉
Sent from my BlackBerry® wireless device via -Celcom Mobile.

Wednesday, June 20, 2012

L O V E

When you fall in love with someone, their flaws turn into perfection.( Notebook)

Sent from my BlackBerry® wireless device via -Celcom Mobile.

Friday, April 20, 2012

9 jenis syaitan

Assalamualaikum,

 

Hye korang2..hehehhe sekakar nak berkongsi J … mari~~~

 

9 Jenis Anak Syaitan

1. Zalituun

Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin

Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan

Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf

Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).

5. Murrah

Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.

6. Masuud

Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.

7. Daasim

Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan

Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.

9. Lakhuus

Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.

 

 

So?? Adakah syaitan2 yg disenaraikan di atas berada dikeliling korang??...  mintak2 dijauhkan..amin..
 

Mutiara Kata
:: Orang yang berjaya dalam hidup

 

Saturday, March 31, 2012

-Jodoh-

" Jangan hanya inginkan lelaki yang baik selagi kita tidak menjadi baik, tetapi jadilah wanita yang baik sehingga kite diinginikan oleh lelaki yang baik "

" Dan dijadikanNya di antara kamu rasa kasih dan sayang "

Thursday, March 8, 2012

Kelahiran baby Gurl

Assalamualaikum,

Tarikh harini tersangat bermakna buat Along n Kak Long. Anak sulung dorang selamat dilahirkan pagi tadi di Hospital Ampang. :)

Yeyy!! Sukenya aku. Jadi makcik lagi.haha

Sangat teruja otay!! :D

Kalau di ikutkan jantina baby laki. Yela 2 kali scan. 1 hospital kerajaan. 1 hospital swasta. Tiba2 gurl yang kuar. Kehendak Allahkan

Along n Kak Long tak kisahkan jantina. Yang penting baby sihat waalafiat. :)

Nama baby?? Ehem!!! Naty akan diwarkan. Macam artis pulak.gahahha


Ok tuh je. Sebagai tatapan.. Tgk la pic baby gurl mase 1 time dilahirkan. Somelkan? :)


**Tiba2 terasa nak kawen cepat2. Nak de baby gak.hahhahha

Wednesday, March 7, 2012

- INI -

Pukullah rebana jantungku
Bersyairlah maulana
Aku mabuk hakiki mendengar suaramu

**Tiba-tiba nak jiwang.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ #okbye

Friday, January 20, 2012

Alfatihah Izwan pilus

Assalamualaikum,

Baru mendapat perkabaran penyanyi yang popular dengan kembali senyum Izwan Pilus telah disahkan meninggal dunia pada jam 6.15pm tadi |20hb Jan 2012|

Berita ini disahkan adiknya Aril di laman twitternya sebentar tadi.

Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Allah lebih menyayangi beliau.


Alfatihah

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
الرَّحمـنِ الرَّحِيم
مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّي

Tuesday, January 10, 2012

Adi Putra Follow saya :)


Assalamualaikum...

Happy3!! Hahahahha
Aku amat teruja bila jumpa twitter Adi Putra. Then dengan lemah lembut.. Aku pun klik button follow beliau. Dah Follow mesti la mention kan.. Hahaha

Tak sangka... Beliau terus follow.. Wahhhh...
Mesti korang ckp aku beria kan. AAK? Sebab aku minat giler kot. So, jangan banyak ckp. Hiks

Pada yang ade Twitter n meminati lakonan Adi Putra n nak tahu berita terkini Adi Putra direct kan. So, bole follow beliau dengan twithand ADPadiputra

K guys.. Bye2..

Mood : Teruja :)