frENZ~~

:heartbeat::

Sunday, July 31, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Assalamualaikum,

Dah diumumkan esok puasa.Alhamdulillah..:) haaaa ni puasa2 jugak.Niat dah bace belum?? Otay meh nak bkongsi lafaz niat puasa :

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala..SeL​amat Berpuasa Semua :)

--------------------------------

Marhaban Ya Ramadhan!!!
Esok nafas ini menjadi tasbih...
Esok tidur ini menjadi ibadah...
Esok doa ini diijabah...
Esok pahala ini digandakan...
Dan esok kita berjuang untuk menggapai rahmatNya...

Tapi,itu semua tak bermakna tanpa hadirnya maafmu...
Biarkan jiwa-jiwa sabar menjadi penyejuk bagimu...

Barokallah Lana fi ramadhan
Allahumma ahillahu alaina bil yumni wal iman,
Wassalamah wal islam.

Selamat beribadah wahai sahabat..
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan hidayahNya dibulan ini..

*Salam Ramadhan :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Testing via BB !

Erkkk..jadi tak ni?? Ahahhaha fuh3
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khairul Fahmi Che Mat Putus Tunang!


Assalamualaikum,


Tengok tajuk entry aku??haaaaaa...ni bukan gosip..bukan ape dah..sume nye benar2 belaka..huk3..KFCM kini dah single otay..

Khairul Fahmi Che Mat ( Apek ) 22 tahun memutuskan tali pertunangan dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi ( Elia ) 22 tahun.

Berita ni aku amik dari METRO bertarikh arini la.31hb Julai 2011. Esok dah puasa kan...Tiba2 bace berita macam ni.... Agak sadis la. Dorang baru bertunang bape bulan kan. Tak de jodoh..Nak buat macam mane..

Ape yang saya dapat dari artikel METRO ni. KFCM beritahu yang perpisahan mereka bukan kerana orang ketiga.abis sebab pe ke?? sebok pulak aku nak taw kan.hahhahhaa

Hermmm... Tak kisah la KFCH oiii....tumpu perhatian pada bola sepak otay pasni. Jangan lagi aktif dengan gegurl kat luar sana udah la yep...hahaha

Buat Elia.. semoga awak tabah hadapi perkara ni..Ade hikmah semua ni. Banyakkan bersabar dan berdoa.korang muda lagi.Kalo ade jodoh tak kemana kan? :) Janji Allah itu pasti...

Oklah....sebelum aku akhiri entry aku ni..nak wish la kan..


'SELAMAT BERPUASA'

**MOod tak sabar puasa

Saturday, July 30, 2011

TAHNIAH WAN

Wan senyum sumbing

Sahabat

Assalamualaikum,

Tahniah buat teman sekantor aku, Mohd Ridzuan Abd Aziz yang kini sah bergelar suami kepada Siti Mas Liyana Binti Hj Muslim pada tanggal 2hb Julai 2011 ..

Majlis bersanding belah perempuan di buat di Wangsa Melawati pada 3hb Julai 2011, manakala belah lelaki pada 23hb Julai 2011 di Setapak. Sepatutnya kenduri Wan berlangsung pada 9hb Julai, Tapi ada perkara yang tak diingini yang terpaksa di tangguhkan ke tanggal 23hb Julai.

Wahhhh...Dah kawen ko kan Wan. dulu maen congkak lagikan...hahaha macam tak caya je..Ramai sungguh dak opis yang nak tamatkan zaman bujang dorang tahun ni. Hope sumenye berjalan dengan lancar. Aminn..

Perkahwinan Wan yang aku boleh katakan world la jugak sebab siap ade karpet merah lagi. woooooo... Artis kan. :) Yang paling menarik perhatian aku ade live band lagi.best kot...hihihi Tema..ermmm wan masih mengekalkan baju pengantin berwarna putih. Manakala pelamin dan khemah menggunakan koloberasi putih dan hitam.menarikkan..:D

Perkara paling jiwang Wan pernah buat bila habis bersanding die siap nyanyikan lagu untuk wife die....wahhhhh..so suhweeettttt...tangkap lentok eden.hahahah

Buat Wan, aku pun tak taw nak kronologikan kisah cinta ko ngan wife ko sebab aku tak sempat nak interview ko.hahaha bz orang kawen kan.kena la paham.Tak mahu di ganggu.hahahhaa

'SELAMAT PENGANTIN BARU WAN DAN LIYANA, SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT..AMIN'

***pic xdpt upload byk.line slow..huuu

Tuesday, July 12, 2011

Tahniah Zila n Yus

Assalamualaikum,


Rasenya belum terlewat lagi untuk aku ucapkan tahniah kepada sahabatku Nor Razila yang baru saje bertunang dengan Yusrin Othman pada 9hb Julai 2011.


Maaf ye korang tak dapat datang time tuh tapi aku sentiasa doakan korang bahagia n pertunangan ni akan sampai ke jinjang pelamin n seterusnye ke akhir hayat.Aminn.. Kalo tak silap hujung bulan November ni kan langsung?? hehe Ooopsss terbocor date pulak.. haha


Okeh, jom aku ceritakan serba sedikit kronologi n macam mane member aku zila ni muleh terpaut hati pada abe yus ni.hehe


Dorang ni dikenalkan oleh member atas member..biasa la kalo jumpe2 bawak2 member lain kan.kenal2 nama then tukar2 no phone...pastuh add kat muka buku kan.hahaha


Mulenya sebagai sahabat je. Yelah takkan dah kenal terus couple kan. Care gile aku tengok abe yus kat muka buku zila dulu.hahaha setiap status, picture zila ade je comment die.wahhhhh..giler la.hik2


Ape yang aku tahu zila senang dengan abe yus sebab, abe yus tak terlalu mengongkong n yang penting die muleh terima apa ada nya zila. Salute u bro!!! :)


'Setiap kelemahan/kekurangan yang akan saling melengkapi'


Haaaa..kannnn betul kan ayat atas ni??kan..kan..kan..mane de orang perfect kat dunia ni.


Hurm... aku rase dah la kot nak cite sal dorang ni. Ape kata layan picture tunang dorang..hehe



Zila n Yus



Cincin merisik n bertunang



Pose setelah menjadi tunangan orang :)




Sweet




Bunga



Hantaran sebelah lelaki




Hantaran sebelah perempuan




Pelamin



**Ramai member dah bertunang...huhuhu

Friday, July 1, 2011

Rupa Baru!


Assalamualaikum...


Dah bape lame eyh tak update blog??hahhaa

ok...abaikan soalan aku. Now nak cite mende penting ni..hikss

Nampak tak header blog aku ni??cun tak??cun tak??

Kredit tu Hasnol sebab sudi membantu creat header ni...

Agak2 nak kenal c jejaka mata kuyu ni.hahhaha muleh la add beliau di fb yg aku link kan tuh...hahha

ok..tuh je nak bg tau.haha..

bye2.


**mood menanti sape gelaran imam muda sy! hikss