frENZ~~

:heartbeat::

Thursday, March 17, 2011

Sila beri laluan!!

Assalamualaikum,

:)

Pagi ni agak kelam kabut sikit. Sampai LRT pun dah jam berapa. Punya nak cepat, berlari2 anak aku nk masuk tren. Dah tuh akak kat depan aku muleh pulokk melenggang kangkung. Sabau jela. Kalau ye pun tak nak naek tren yang depan mata aku pun. Sila la bagi laluan. Ni bercatwalk pulokk..Melampau tuh.hiash...


Sekarang aku da mara!maka jadi lah entry SILA BERI LALUAN!!.hahaha..


Korang mesti sedia maklum kan bila ade board sila ke kiri untuk beri laluan. Haaaa tak kan la tak reti2 lagi kot.. Bila tegur siap buat muka 15 sen tuh. eh'eh awkk rase lawa ke buat muka cam tuh??ieeee...Ni nak gaduh ni.


Memang pagi tadi kamarahan aku meluak-luak. Beristighfar jugak lah...huhuhu. Kalo dak. Yang bercatwalk tadi mmg tersandung la.OPPssss sorry.. Sape suruh jalan tengah2...Tak sengaja.gagagagaa...*btw aku tak tolak pun sempat jeling je.nak cepatkan.haha






Kesedaran sivik pulokkk...Selalu kalo korang naek tren la kan n korang dapat duduk. Then, nampak Nenek/Datuk yang tua sangat. Kira uzur la.. Or Ibu mengandung. Nak tanya.... Korang akan bangun tak n bagi tempat duduk korang kat mereka2 yang memerlukan?? haaaa setengah je aku tengok bagi. Yang laen??? hurmmm..agak memalukan la. Siap berlakon tido lagi tuh. ..haish.. Tak patut taw.. Sian mereka..


Tak cakap la aku ni baek sangat. Paling kurang pun bila mereka dah berdekatan aku. Aku akan bangun la. Taw tak, Rasa best sangat bila dapat bagi mereka tempat duduk. Bila mereka senyum n ucap terima kasih...Seyesh, rase best sangat. :)


Lagi 1, kalo nek KTM. Kan dah bagi taw siap de buatkan 'kain kibar' lagi. Pompuan je muleh nek tren bahagian ni. Dah asing2 kan. Ade je yang tak endah kan. Ni dengan bangganya duduk pulak tuh..iskisksisksi..Boys tolong senonoh sikit muleh??. If sekali sekala tuh paham la kan. Nak cepat tak perasan. kalo da tiap2 hari.. agak2 la derrr...+_+


Skrg time lunch... Malas nak type da.perut lapauuu..haha.. Stop entry n korang nilai la sendiri ape yg aku type ni.. Memang agak meraban bahasa aku. Tapi, ini kenyataan. Soriii..


***Bz siapkan report..huwawawawa









4 comments:

ziEda said...

hahaha.. ape la CB melalut ni? agak funny okeh :p

kalau bab yg "beri duduk kepada yg memerlukan", mmg shaye akan beri lah kalau time tu shaye duduk.. ade jgk yg wat dunno.. mmg agak bengang kot.. grgrr

yg psl KTM tuh, mmg org2 laki sesuki je masuk kat Coach Wanita.. eeee, tak phm bhasa kott..


btw, wat report lek lok... :p

Cik Bee~! said...

ziEda :

hahhaa..ituh la...type entry tgh mara.tunggang terbalik la ayat.muhahahhaa..

KTM..haaaa..kan..kan...

thx yeow....:)

CintaZulaikha said...

jom memolow contest akak..kta ssuka contest..jadi akak dah tag cik bee

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2011/03/aku-nak-wat-contest-khas-tu-korang.html

Cik Bee~! said...

CintaZulaikha :

Baeklah...hehee