frENZ~~

:heartbeat::

Monday, March 28, 2011

Sebelum Kita Mengeluh


Assalamualaikum,

Nak berkongsi something dengan korang...Ni bukan ayat kuar bulat2 dari aku taw.. Juz kopi teh untuk kite kongsi bersama..:)

1. Hari ini sebelum kamu mengatakan kata-kata yang tidak baik, pikirkan tentang seseorang yang tidakdapat berbicara sama sekali.

2. Sebelum kamu mengeluh tentang rasa dari makananmu, pikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

3. Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa, pikirkan tentang seseorang yang meminta-minta di jalanan.

4. Sebelum kamu mengeluh bahwa kamu buruk, pikirkan tentang seseorang yang berada pada tingkat yang terburuk di dalam hidupnya.

5. Sebelum kamu mengeluh tentang suami atau istrimu, pikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Allah untuk diberikan teman hidup.

6. Hari ini sebelum kamu mengeluh tentang hidupmu, pikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.

7. Sebelum kamu mengeluh tentang anak-anakmu, pikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

8. Sebelum kamu mengeluh tentang rumahmu yang kotor karena pembantumu tidak mengerjakan tugasnya, pikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.

9. Sebelum kamu mengeluh tentang jauhnya kamu telah menyetir, pikirkan tentang seseorang yang menempuh jarak yang sama dengan berjalan.

10. Dan disaat kamu lelah dan mengeluh tentang pekerjaanmu, pikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti anda.

11. Sebelum kamu menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain, ingatlah bahwa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.

Key Yel

Assalamualaikum,

Semalam 27hb March 2011 aku kuar p jenjalan dekat area Sungei Wang dengan kanak-kanak riang..Shai n Lin. haha Teman si Shai nak beli barang-barang keperluan die untuk sambung belajar dalam Degree Mathematic & Statistic.

Wah..best nya Shai..Dapat sambung study...InsyaAllah kalo ade rezeki aku mungkin akan sambung study. Tapi, bukan macam Shai fully study.. Aku juz part time jela.. :) Doakan ek.

Otay, mari cerita apa yang diborongnya kanak-kanak riang ni..haha.

Shai memborong kasut.. Lin xder pape.haha..gaji xmasuk lagi.Orang barukan. Ujung bulan la masuk. Laen la kami yang senior ni 25hb otay!..haha..Me??me??me?? Niat di hati cume nak meneman. Tapi hasutan yang tak dapat di tahan. Me!!me!! beli kasut..bukan high heel taw...sandle je.haha harga??? xyah sebut la..


"Biar mahal asal tahan lama"


ni la kasut aku beli tuh :)

dalamm sibuk kami memborong.. Aku tergelak dengan gelagat kanak-kanak riang ni. Tak perlu ku mentionkan namanya. Takut kena *PANG pulokk kan.haha...

Tau ape jadi?? Aku sibuk pilih kasut. Dok torai2. Die leh snap2 picture lak. katenya nak simpan untuk kenangan n buat lawak2. Ewah!haha otay. muleh time la alasan tuh.. malas amik port kan.

Tapi..tapi...tapi... Ade ke patut bile dekat LRT. kami dok tugu tren. Kanak-kanak riang ni muleh wat dialong yang tak shenonoh di dengar. sampai aku muka merah-merah n berair bijik mata ni dengan lawak tak siuman die., Mengong!!hahaha


kanak2 riang : Cik b amik pic sy!!

CB : eh, awkk ni biar betull..? tak kan kat tren ni kot. Orang tgk la. malu kot


kanak2 riang : ala biar la. lagipun, arini baru sampai Key Yel sok nak balik kampung dah.


CB : erk....hahahahhahahahhahahahahhahahahhahhahahahhahaha



Terburai kami ketawa pastuh.. Ade ke patut...wawawaaawa...

Lawakkan die..Pastuh buat muka tak bersalah. Macam tak de pape je ayat die tuh..rase nak sekeh2 je kepala die. Yela. punye control cun. Ayat die yg tak shenonoh tuh buat kami ketawa tak hengat dunia.hahhahaa.. malu2x..

Mereka sangat somelll..Somell dari segi ape??somel dari segi lawak tak shenonoh tuh la.. terutama 'kanak-kanak riang' tuh.hahhahaa

**lenguh kaki..

Sunday, March 27, 2011

Ayam Golek

Assalamualaikum,

Yuhuuuu...ader olang x??..hehe..macam dah ader habuk pulokk blog aku ni...kan..kan...haha

Haaa....Nak kongsi something sikit..

Aku a.k.a CIK BEE da pandai buat ayam golek...haha...

Senang je nak buatnya..Bahan2 pun xsusah mane pun. Yang penting korang kena ada OVEN! di ulang OVEN! xder...xjadi la.. Jadi yg xder tuh sila la beli. haha..

Sebenarnya kalo xder OVEN pun muleh...Btw, bakar guna oven lagi mantop..hehe

OK jom kongsi bahan2 simple dr aku..

-Ayam sekor (besarrr punyerrr )

- Lada hitam

- Lada putih

-Serai

-Sos tiram

-Sos cili

-Kunyit

-Garam

-Halia

-Bawah putih n Merah

Bahan-bahan yang aku habaq ni korang gaul kan je...xikut sukatan pun..janji korang rase ok. settle la..

Pastuh korang peram ayam ngan bahan yang digaulkan ni dalam sejam ke atas.. Lagi lama lagi ok.


Then, bakar la ayam tuh...



See!!! Tadaaaaaaaaaaaaaaaa...... Siap pun ayam bakar....hahaha...


Ayam da siap...Sos nye??hehe...

Macam ni, Sos ayam ni korang amik dari lebihan bahan yang diperap dekat ayam tuh.. Korang masak kan je atas kuali..Seyesh...memang sedap...Tak caya torai la..hehe..:)


*pandaikan sy...gahahahhahhah






Thursday, March 24, 2011

Surprise bzday n 2 me??...

Assalamualaikum,

Minggu ni, minggu yang memenatkan aku. Macam-macam cerita macam-macam hal. hurmm

Entry aku yang dulu ade bagi taw kan yang aku nak wat surprise party kan??hehehe...

Btw.. Surprise party tuh jadi~! Bezday mak n adik laki aku. Mak 11hb n Mus adik pulokk 12hb..hehe

Kami adik beradik plan buat makan2 dekat Restoran Seri Nelayan. Titiwangsa pada 13hb March 2011. Tempat tuh muleh la tahan. kalo ikut kan beser jela.. Eskrem tarak...So 2 1/2 bintang la aku bg..hahaha

Kami janji jupe adik beradik kat sane dalam jam 6.30PM. Tapi aku keterlambatan akibat kije yang tak settle..Terpakse along my driver tugu...huhuhu..

Dalam 7.30PM. Aku , Along, Kak Long, Slehah n Hawa menapak mencari Mak, Mus,Angah, Kak Ngah, Ecah n Kimie ( 2-2 ni anak buah beta ) yang dah sampai awal kat Restoran tuh dalam jam 6.00PM. Paham2 la smpai lambat.. Kena gula2 la kan...hahaha.

1st sampai sane, aku sume mencari udang n ketam.. Tujuan makan steambot kan..Aku tak pandang len dah. My peberatkan.3 pinggan udang aku sorg je melantak..bayang kan la..hahaha.. Wat slumber sudah.. Dah bayarkan..ilex la...huhuhuhu...

Kek pulokk.. Kalo ikutkan kat Restoran tuh jugak nk tiup lilin..Tapi, masing2 da kenyang. Kalo bukak jugak. Naty membazir je..Dah la mahal..haha.. SO, kitorang sepakat tiup lilin kat umah je la..hahaha...

Makan steambot sampai jam 9.00PM. lamekan...Tak hengat dunia. wahahhhhaha... Dah settle makan. ape lagi...p bayar bil la..ingat free ke...harga???agak muleh tahan la. haha..eh,Tisu pun kena bayar ke...??? hamboi...!!! Memang giler kentang la...

Kami adik beradik sampai umah dalam 10.00PM. Jalan jamed kan.Hari ahad beser la..

Btw pukul 10.ooPM baru park kete je..belum masuk umah lagi.haha..

Bile dah smpai umah. Kami sume lepak2 depan TV. Macam tak der pe kan.hehe... Along n Kak Long p dapur amik Kek utk mak tiup lilin..Sume nyanyi lagu berhantuu tuh..


"Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Mak...
Allah selamatkan Mak..'
wah..aku tengok muka mak time tuh happy sangat.. Nampak mak muka terharu.. :)


Ni la kek spesel tuk Mak~!


Mak maybe ingat kami juz wish je kan.. hehe..

Da settle tiup lilin.. macam beser....makan kek la.hahahah..

Malam tuh aku tak muleh tidur...tangan n kaki gatal2...wuwuwuw....paham2 jela..alergik..huwawawawawawa.... abis bengkak... C...makan tak hengat dunia...kena gula2 la pastuh...


**Makan steambot,kek n dapat alergik..terbaek~!T_T

*Surprise party n 2 me???ALERGIK la...wuwuuwuwwu

Wednesday, March 23, 2011

Semangat yang hilang..

Assalamualaikum,

Hye korang...:) da bape hari tak ber entry...Busy kebelakangan ni. Macam2 jenis busy. Kije, life blah blah blah blah. haha

Minggu ni minggu yang mencabar bagi aku. Tekanan emosi, kerja. sume bercampur jadi 1. Ingat aku tak kan berblogging dah. Kena check in kat TAMPOI akibat TEKANAN EMOSI MELAMPAU. Takder lagi la BCOZ OF ME.hahaha [ giler jap +_+ ]

Perkara yang aku nak luahkan dekat entry ni adalah SEMANGAT. Dalam ape jua perkara yang kite nak lakukan mesti kena ada semangat. Lakukan jelah kerja. Kalo tak der minat plus semangat No way la mende tuh akan jalan.. Aku bercakap melalui pengalaman.

Pengalaman mendewasakan!

Yeah...betulkan??kan..kan.,..

Nak dapatkan semangat dari mana??dari ati yang ikhlas..buat la apa2 kerja. Kalau dalam ati tiada keikhlasan. Tak dapat ape.. Pahala pun tarak.. Bukan nak jadi ustazah tapi ni kenyataannya.


Aku seorang yang bersemangat kalo melakukan sesuatu.. Sesiapa yang mengenali diri yang kerdil ini mesti taw..


Now, Semangat aku yang berkobar2 dulu dah makin hilang..hilang sikit demi sikit.. hurmm.. Ikhlas tetap ada.. Tapi semangat..hurmmmm...dah ditiup angin...


Aku ade berblogging...Ter usha Doa pembangkit semangat...sekarang aku amalkan...mungkin muleh dikongsi kan dengan korang..InsyaAllah...



Maksudnya :

“Ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya aku berlingdung kepada-Mu daripada keluh resah dan dukacita, Aku berlindung kepada-Mu dari lemah kemahuan dan malas, Aku berlindung kepada-Mu daripada sifat penakut dan kedekut, Aku berlingdung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia"


Dan juga amalkan sebelum tidur,


ISTIGHFAR 3X,

SUBHANALLAH 33X,

ALHAMDULILLAH 33X,

ALLAHU AKBAR 33X

Diakhiri dengan membaca

LAA ILAAHA ILLALLAHU WAHDAHU LAASYARIIKALAH LAHUL MULKU WALAHUL

HAMDU YUAH YII WA YUMIITU WAHUA ‘ALLA KULLI SYAI ‘IN QADIIR



InsyaAllah.. Bila bangun tidur kita akan lebih segar dan bersemangat

**Donno wat 2 say/ type.. Kepala otak ceramuk..:(

Friday, March 18, 2011

contest: pic paling sempoi

Assalamualaikum,

Contest lagi kali ni.hahaha...

Aku di jemput dengan kompang dan berkarpet merahnya oleh empunya blogger n tuan contest sendiri.... KAK ZULAIKHA .. Ouchhh..terharu otay~!:D


Pic sempoi !




Rakan blogger aku yang di tag opkos...


2) YUz

3) Tira


Okeh..Now, mari bercerita kenapa aku pilih picture ni sebagai picture sempoi aku...korang jgn tengok pic atas ni..yg tuh header je....tgk lagi atas eh.hahhaha..

Picture aku yg tengah pegang ular tuh..sempoi tak??sempoi kan..kan..lol. Btw, tau ke aku yang mane 1??.muahhahhaa....Tuh yg bertudung pink ala-ala jambu..hikhikhik

Picture ni aku ambil mase p melancong (wah!ayat nak sedap je.hahaa) dekat Genting Highland tak silap tahun 2009. Mase tuh ada ABPH...Sejuk kot.... Kalo tengok betui2 la kan..aku tak pegang sikit pun ular tuh.hahaha..lakonan semata2. Beria je aku dok bergaya seakan pegang kan. Yang len mane taw. Dorang siap ckp lg.

'Berani giler ko pegang ular tuh'

Padahal..Tangan je yg memainkan peranan.hahaa..aku ni nak tengok mata ular tuh pun takut.hahaha..Tapi muleh lak aku dengan sempoinye berpicture dengan ular. Kalau sorang memang jangan harap la.Bagi la RM 1,000,000.00. Tak hengen aku.huhuhu +_+



P/s : Pecah rahsia eden takut ular..T_T Zulaikha!!bg sy menang..huhuhu

Thursday, March 17, 2011

Sila beri laluan!!

Assalamualaikum,

:)

Pagi ni agak kelam kabut sikit. Sampai LRT pun dah jam berapa. Punya nak cepat, berlari2 anak aku nk masuk tren. Dah tuh akak kat depan aku muleh pulokk melenggang kangkung. Sabau jela. Kalau ye pun tak nak naek tren yang depan mata aku pun. Sila la bagi laluan. Ni bercatwalk pulokk..Melampau tuh.hiash...


Sekarang aku da mara!maka jadi lah entry SILA BERI LALUAN!!.hahaha..


Korang mesti sedia maklum kan bila ade board sila ke kiri untuk beri laluan. Haaaa tak kan la tak reti2 lagi kot.. Bila tegur siap buat muka 15 sen tuh. eh'eh awkk rase lawa ke buat muka cam tuh??ieeee...Ni nak gaduh ni.


Memang pagi tadi kamarahan aku meluak-luak. Beristighfar jugak lah...huhuhu. Kalo dak. Yang bercatwalk tadi mmg tersandung la.OPPssss sorry.. Sape suruh jalan tengah2...Tak sengaja.gagagagaa...*btw aku tak tolak pun sempat jeling je.nak cepatkan.haha






Kesedaran sivik pulokkk...Selalu kalo korang naek tren la kan n korang dapat duduk. Then, nampak Nenek/Datuk yang tua sangat. Kira uzur la.. Or Ibu mengandung. Nak tanya.... Korang akan bangun tak n bagi tempat duduk korang kat mereka2 yang memerlukan?? haaaa setengah je aku tengok bagi. Yang laen??? hurmmm..agak memalukan la. Siap berlakon tido lagi tuh. ..haish.. Tak patut taw.. Sian mereka..


Tak cakap la aku ni baek sangat. Paling kurang pun bila mereka dah berdekatan aku. Aku akan bangun la. Taw tak, Rasa best sangat bila dapat bagi mereka tempat duduk. Bila mereka senyum n ucap terima kasih...Seyesh, rase best sangat. :)


Lagi 1, kalo nek KTM. Kan dah bagi taw siap de buatkan 'kain kibar' lagi. Pompuan je muleh nek tren bahagian ni. Dah asing2 kan. Ade je yang tak endah kan. Ni dengan bangganya duduk pulak tuh..iskisksisksi..Boys tolong senonoh sikit muleh??. If sekali sekala tuh paham la kan. Nak cepat tak perasan. kalo da tiap2 hari.. agak2 la derrr...+_+


Skrg time lunch... Malas nak type da.perut lapauuu..haha.. Stop entry n korang nilai la sendiri ape yg aku type ni.. Memang agak meraban bahasa aku. Tapi, ini kenyataan. Soriii..


***Bz siapkan report..huwawawawa









Saturday, March 12, 2011

putus asa??


Assalamualaikum

Rajin sekarang aku b'ENTRY kan....dulu nak menaip pun malas..hahaha..Now tak tahu nape jari2 aku ni rajin pulokk nak menaip..ikut jelah haih..:D Okeh stop merepek bagai..Street 2 da point aje k.hahaha

*********************************

Dalam hidup ape yang paling korang inginkan?? Haaaa pikir2... Tak payah nak pikir banyak la...Mesti korang nak yang terbaik kan dari lebih baik.kan..kan..kan..Ermmmzz.. Nak yang terbaek mesti kena korbankan somethingkan..

Bila berani berkorban kena teruskan sampai akhir. pastikan ape yang dikorbankan tuh berhasil. Tak sia2.Right???

Kalau tak berjaya macam mane pulokkk?? Yeap..Ni yang selalu orang akan down. Termasuk aku jugak.:(

Memang oppressed giler kan.. Time tuh aku akan menyorok.kalau boleh tak nak jumpe dengan orang langsung. Malu gaban.. Tapi, seseorang nasihat kan aku....


' Jangan malu buat kesilapan '


Bukan ler maknenya wat dek je kalo da silap tuh..No la..mean perbaiki kesilapan tuh n jangan la ulang je kesalahan yang same..Tuh je.. Tak semestinya 1st percubaan kite berjaya.. Kena mencuba2 sampai berjaya.. Senang citer DON'T GIVE UP.


Chillll...ape aku cube smpaikan ni..Terbaik??Putus asa??wuwuwuw..pandai2 la korang tafsirkan.


Mood: Senyum




Friday, March 11, 2011

Selamat hari Jadi Mak

Assalamualaikum,


heeee...Bape hari bulan eh hari ni??*buat-buat tanye..:P Tarikh hari ni istimewa sangat. Seyesh memang istimewa..:D Dah terang lagi bersuluh entry aku kali ni kan, mesti la korang da taw kan..kan.kan..huhuhu.. Hari jadi mak aku,..wink!!



"Happy Birthday Mak!!Saya Sayang Mak..Sayang sangat!meeuhhh!'



Dah aku wish birthday mak mestilah bagi sebarang dua kisssh kat mak..pipi kiri,pipi kanan , salam mak n peluk kuat-kuat..kalau muleh tak nak lepas....tengok..Dasyat kan aku..hahaha


Mak aku ni dilahirkan pada 11hb March 1963..haaaaa..tahun 1963..ehem2x..cube teka umor mak aku bape??hahaha...ok stop!Tak payah kira sebab di hati aku mak aku baru sweet 17 okeh!!:D


Kalau nak diceritakan mak aku ni macam mane orangnye. Panjang aku kena type entry ni..hahaha...dah la aku ni agak rajin a.k.a pemalas la..huhuhu. Ok cite serba sedikit la kan..baru betulkan.heee...


Mak aku ni orangnye sangat suke membebel!!haha..kalau mak bace entry aku ni sure kena rembat dengan penyapu lidi.haha..adeke patut kutuk mak..eh'eh mane aku kutuk. Kalau mak tak membebel tak der la aku jadi macam ni. Mendengar kata. cewahhhh! Pukul 10pm mesti dah ade kat rumah. lewat macam mane kije pasti kan mase yg diberi tak lebih had. Even aku dok jauh merantau . Yela dok dengan abang kan..Tetap macam tuh..pukul 10pm dah melekat kat rumah.


Lagi, mak aku ni jenis tak kedekut..ape je aku mintak mase kecik mesti mak akan penuhi walaupun mak tak der duit...lebiu mak!!!... Now tak de ok! yela da kerja sendiri kan. Kalau mintak lagi memang dapat jugak lah..Tapi lagi istimewa okeh dapat penampar la dengan abang2 aku.wahahahhaa.. Da kije da de duit kan.. masa2 ni la sebagai anak aku akan cuba penuhi ape yang mak nak..InsyaAllah kalau aku mampu bagi..:D


Mak...Ermmm.. Mak banyak berhabis duit untuk aku dan adik2... Mak hantar kami kesekolah. Mak bagi kami pendidikan. Mak sanggup tak makan, susah payah jerit perih asalkan kami adik beradik berjaya. Pada mak, susah macam mane pun Pelajaran paling utama. Now, mak mampu tersenyum.. Anak2 mak ada ilmu di dada..ade Diploma...InsyaAllah akan sambung Ijazah..Berkat doa Mak kan..


Untuk Mak :



Mak..

Terima kasih lahirkan saya..

Terima menjaga saya..

Terima kasih memberi makan dan minum

Terima kasih menyayangi saya

Terima kasih membesarkan saya

Terima kasih tanpa jemu menyokong saya

Terima kasih sentiasa disisi saya

Terima kasih mendodoikan saya

Terima kasih

Terima kasih

Terima kasih


Tanpa Mak saya tak dapat lihat dunia ni..

Dihati saya Mak tetap nombor 1!!

Love u Mak!


*Akan adekan surprise birthday utk mak.wink!:D


Thursday, March 10, 2011

4 sbb saye syg die


Arghhhhh...aku da ketagih contest....hahaha
what should i do?? T_T ni awien nye kije la.haish....meracun n aku teracun lagi..huhuhu..
Ok now aku da gedix nk wat contest ni..:D hahaha

Ok awien...ni syarat dikenakan kan..kan..kan..:-

1. Mule2 folow dulu blog awien ni.(Done)

2. Pstu buat satu entry dan letak title ''4 sbb saye syg die'' dalam entri tu letak skali ngn banner cm kt ats tue.(Done)

3. Pas kowg dah buat sume entry tu kowg tgalkan LINK kowg kt bwh entry nie ok.(Done)

4. op..op..op lom abis lg..jgn lupe TAG kn kat 4 owg kwn2 yg kowg syg ye..psti kn dowg taw yg dowg tu di tag.(Done)


Saya Sayang Sahabat saya Siti Azieda Binti Abd Karim n Suriani Binti Hamzah...Banyak sebab sebenarnye..Tapi Awien da bg taw 4 sebab jekan..So, 4 jelah ek..Tak muleh lebih...wahahahha..

1-Die paham saya
2-Die tempat saya mengadu
3-Die sentiasa dihati...susah senang bersama kan..:)
4-Die Orang terpenting selain keluarga saya..:D

"hilang BF boleh dicari, Tapi hilang sahabat sepertimu Azieda dan Sue sukar dicari ganti'

p/s : Lebiu ida n sue

Mari Membaca Giveaway


Nak Join...korang Klik Banner yeap..

p/s : Hope menang la eh..:D

SmileY BaggY GiveawaY

Nak Join???korang klik banner ni yep...:D

hadiah menarik..huhuhuhu..


Blogger bertuah di Tag :

Liyana Adam

Kisah bunga

Arisa

Awien

P/s : sy da cop beg mane...wahahhahhaa

Tuesday, March 8, 2011

Hari Wanita

Ermmm..
Hari ni Hari Wanita Sedunia rupanya..huhuhu...mulanya memang aku tak tahu pun.Pagi tadi dok bertwitt. Tengok Timeline penuh orang dok twitt "Selamat Hari Wanita'. Baru kutahu..:p Ekcelli...Aku ni wanita..Terasa Bahagia pulokk..hehekhekehek..;p

Apa istimewanya wanita?? Meh sini nak habaq..hehe

Disebutkan dalam sebuah hadis :

“Berbuat baiklah kepada wanita, kerana sesungguhnya mereka diciptakan dari tulang rusuk, dan sesungguhnya tulang rusuk yang paling bengkok adalah yang paling atas.Maka sikapilah para wanita dengan baik.”
(HR al-Bukhari Kitab an-Nikah no 5186)



Kami wanita

Jelas dari hadis ni kan yang wanita lelaki sememangnya harus berbuat baik kepada wanita kan.:D Tak kisah lah sama ada lelaki ituh suami, ayah, anak lelaki atau apa sahajakan. lelaki berhak untuk mengarah wanita tetapi mesti yang ke arah kebaikan ok!


Seperti yang kita tahu yang paling atas setelah pangkal rusuk, itulah tulang rusuk yang paling bengkok.Jelaskan??.. So, maknanya, yang bengkok n kekurangan perlu dibimbing oleh lelaki..seperti hadis yang ni :

Aku tidak melihat orang orang yang kurang akal dan kurang agama yang lebih bias menghilangkan akal laki laki yang teguh daripada salah seorang diantara kalian (para wanita).”
(HR. Al Bukhari no 304 dan Muslim no. 80)

Now, Jelas n telus kan penerangan aku yang tak bape nak pro ni..huhuhu.baru blaja beb..:) hope paham la ye..heeee..


**bahagia di lahirkan sebagai wanita.:)

Monday, March 7, 2011

My Baby

Aku dah ader Baby..wuwuwuw..C Kucing.....mesti terkezutkan..:D yela..aku ni memang kurang berminat dengan kucing...tak tahu kenapa. Bila Kak Long aku bawak kucing yang namenye da di daftar kan di Jabatan Pendaftaran Negara ngan nama Baby..hahhahaa...aku mule berminat.. Kalo yang mengenali aku ngan rapat mesti tau yang aku ni takut kucing..haha...jap2..tak la takut..tapi kurang berminat la..hahha.(ayat cover)..;p


My baby ni kucing Parsi...Fully badan baby memang hitam..bulu die jangan cakap la..lembut kot.. Tapikan nak jaga Baby ni memang perlukan duit yang agak manyak la...hahhaa..yela makanan die bukan yang biasa..Nak Whiskas ajer..Demand!hahaha...Kak Long je muleh layan..aku setakat tempat baby nak manja2 je..hahaha


Baru2 ni Baby hilang dari rumah..huh! Puas cari 1 blok..Bayangkan la...Tingkat 18 Baby muleh hilang..2 hari mencari baby..Tak tidur malam Kak Long..Tapi rezeki kan..2 hari pastuh Baby jupe semula.. Kak Long tampal notis dekat Lif..huhuhuhu...Nasib la ade yang baek hati jagakan bape harikan.. Yang jagakan tuh tingkat 11..haha..pelik di situ..jauh nye merantau My Baby..hahaha...


Ni aku selitkan beberap keping gambar my baby...pengubat hati lara Beta..cewah.:)






Join blog review Jaa


Aku tak taw nape aku tajuk entry aku gini...hahahaha..gara2 sedang berblogwalking...aku tgk entry someone..c kacak..senang cite kimiecnol .hahhaa..agak tertarik jugak..n aku teracun jugak untuk wat entry ni...dear Jaa64 hope kamu suke ek..N masuk kan sy dlm list kamu k...hahhahaa :D

Dear Jaa64 sy taw blog kamu 'jaa's story' dari c kacak la...hehehe..erm..ape yang sy usha la kan..blog kamu menarik...paling sy suka shoutbox!!seyesh..menarik giler...somelll ok..heeee..

Yang sy pelik kan..nape la gurl suke kaler pink??winkk...hahhaa...kalo untuk naik taraf blog kamu la kan..di cadangkan kamu tukar kaler..hahhahaa...muleh ke??;p

Sy paling suke blog yang entrynye kelakar or renungan.. ade yang entrynya lebih pada diri sendiri tapi di olah cerita sampai jadi novel pulak..eheheh

pada sesiapa yang nak join entry cam aku ni...korang klik jela header kat mane2 la..hahaha


Ok stop sampai sini..tak taw nak type dah...hahahaha...


sometimes



Sometimes when I say

"I'm okay"

I want someone to look at me in the eyes, hug me tight and say

"I know you're not".