frENZ~~

:heartbeat::

Saturday, February 19, 2011

Semua akan indah pada akhirnya.


Baru-baru ni aku tengok cerita dekat astro. Tajuknya Kaisyaf imani, lakonan syarifah amani. Seyesh memang cerita tuh sangat menyentuh jiwa aku yang agak rock ni.hahaha..

Cerita mengenai kesilapan yang terlalu banyak dilakukan oleh kaisyaf dan die koma akibat di tikam. Rohnya berlegar-legar memohon ampun ibunya. Dalam cerita ni dia di beri peluang untuk perbetulkan khilafnya... Hanya Imani saje dapat melihat rohnya...Akhirnya semua diperbetulkan. Khaisyaf diberi peluang ke -2 untuk teruskan hidap. Berubah menjadi lebih baik...

Dalam mood feeling terhadap cerita tuh, aku sempat layan lagu yang ader. Wow...sedap je halwa telinga aku dengar lagu yang tajuknya 'TIADA DUKA YANG ABADI DARI OPICK' ..


Ni liriknya :-

Tiada Duka Yang Abadi

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini


Sangat puitiskan lirik lagu ni???:)

No comments: