frENZ~~

:heartbeat::

Tuesday, November 22, 2011

#Harimau #pingat emas..

Assalamualaikum,

Pagi2 bangun hari ni terasa champion.. Yela.. Malaysia membaham garuda dengan sepakan penalti 4-3 semalam.yipppiiii


Tanpa khairol Fahmi si kacak. Rasenye ke laut malaysia. Alhamdulillah kite menang.. Yang pasti bukan menang sorak tp menang ibu segala emas sukan sea.hahhaha

Hope kejayaan Malaysia dalam games bola akan kekal momentomnye. Amin

:)

Wednesday, November 16, 2011

Worldless Wesnesday #WW #3

Mase d Airport.. Tgh tugu fligh.. Pic ni snap ok.

ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ

Sekian maseh

Sunday, October 30, 2011

E-Day Ayien

Assalamualaikum,

Woot!!Woot!!Woot!!


Baru2 ni aku sibuk pergi wedding sane sini..Yelah cuti sekolah kan..Yang aku nk habaq mai ni bukan wedding tapi E-Day Ayien.. Si cantik manis..hehe

Ok..Nak skip cite bla bla bla bla sal E-day..layankan picture ja na..hik3



Nak jugak..huwawa


gadis2 ni semua solo2 lagi.hahha


Me n Auntie Hajar :D

Hantaran belah perempuan


Ayien


Santekkan ayien :D


Pelamin


Peace..Nak gak amik pic kan..hehe

Hantaran belah lelaki

Ok..Jangan tanya mane tunang sicantik manis ni...sebab aku xleh upload..internet slow..hahhaa

okbye :D

Wednesday, September 21, 2011

Worldless Wednesday #WW #2

Sy dapat Cupcakes. Okbye! :D

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, August 6, 2011

Manis ke Pahit

Assalamualaikum,

"Manis jangan disangka gula. Pahit pula jangan disangka hempedu"

Pastikan yang manis itu benar-benar gula dan yang pahit itu benar-benar hempedu.

Kadang-kadang kita mungkin akan terperangkap pada kemanisan dan kepahitan akibat dari kurangnya penyelidikan.

Oleh itu sentiasalah berhati-hati sebelum mempercayai sesuatu kerana itu lebih baik dari beringat selepas kita menanggung akibat.

Motif entry : sendiri mau ingat.Peace yow!! :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #WW #1

#HarimauMalaya melawan Singapore di Stadium Bukit Jalil.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, July 31, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Assalamualaikum,

Dah diumumkan esok puasa.Alhamdulillah..:) haaaa ni puasa2 jugak.Niat dah bace belum?? Otay meh nak bkongsi lafaz niat puasa :

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala..SeL​amat Berpuasa Semua :)

--------------------------------

Marhaban Ya Ramadhan!!!
Esok nafas ini menjadi tasbih...
Esok tidur ini menjadi ibadah...
Esok doa ini diijabah...
Esok pahala ini digandakan...
Dan esok kita berjuang untuk menggapai rahmatNya...

Tapi,itu semua tak bermakna tanpa hadirnya maafmu...
Biarkan jiwa-jiwa sabar menjadi penyejuk bagimu...

Barokallah Lana fi ramadhan
Allahumma ahillahu alaina bil yumni wal iman,
Wassalamah wal islam.

Selamat beribadah wahai sahabat..
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan hidayahNya dibulan ini..

*Salam Ramadhan :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Testing via BB !

Erkkk..jadi tak ni?? Ahahhaha fuh3
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khairul Fahmi Che Mat Putus Tunang!


Assalamualaikum,


Tengok tajuk entry aku??haaaaaa...ni bukan gosip..bukan ape dah..sume nye benar2 belaka..huk3..KFCM kini dah single otay..

Khairul Fahmi Che Mat ( Apek ) 22 tahun memutuskan tali pertunangan dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi ( Elia ) 22 tahun.

Berita ni aku amik dari METRO bertarikh arini la.31hb Julai 2011. Esok dah puasa kan...Tiba2 bace berita macam ni.... Agak sadis la. Dorang baru bertunang bape bulan kan. Tak de jodoh..Nak buat macam mane..

Ape yang saya dapat dari artikel METRO ni. KFCM beritahu yang perpisahan mereka bukan kerana orang ketiga.abis sebab pe ke?? sebok pulak aku nak taw kan.hahhahhaa

Hermmm... Tak kisah la KFCH oiii....tumpu perhatian pada bola sepak otay pasni. Jangan lagi aktif dengan gegurl kat luar sana udah la yep...hahaha

Buat Elia.. semoga awak tabah hadapi perkara ni..Ade hikmah semua ni. Banyakkan bersabar dan berdoa.korang muda lagi.Kalo ade jodoh tak kemana kan? :) Janji Allah itu pasti...

Oklah....sebelum aku akhiri entry aku ni..nak wish la kan..


'SELAMAT BERPUASA'

**MOod tak sabar puasa

Saturday, July 30, 2011

TAHNIAH WAN

Wan senyum sumbing

Sahabat

Assalamualaikum,

Tahniah buat teman sekantor aku, Mohd Ridzuan Abd Aziz yang kini sah bergelar suami kepada Siti Mas Liyana Binti Hj Muslim pada tanggal 2hb Julai 2011 ..

Majlis bersanding belah perempuan di buat di Wangsa Melawati pada 3hb Julai 2011, manakala belah lelaki pada 23hb Julai 2011 di Setapak. Sepatutnya kenduri Wan berlangsung pada 9hb Julai, Tapi ada perkara yang tak diingini yang terpaksa di tangguhkan ke tanggal 23hb Julai.

Wahhhh...Dah kawen ko kan Wan. dulu maen congkak lagikan...hahaha macam tak caya je..Ramai sungguh dak opis yang nak tamatkan zaman bujang dorang tahun ni. Hope sumenye berjalan dengan lancar. Aminn..

Perkahwinan Wan yang aku boleh katakan world la jugak sebab siap ade karpet merah lagi. woooooo... Artis kan. :) Yang paling menarik perhatian aku ade live band lagi.best kot...hihihi Tema..ermmm wan masih mengekalkan baju pengantin berwarna putih. Manakala pelamin dan khemah menggunakan koloberasi putih dan hitam.menarikkan..:D

Perkara paling jiwang Wan pernah buat bila habis bersanding die siap nyanyikan lagu untuk wife die....wahhhhh..so suhweeettttt...tangkap lentok eden.hahahah

Buat Wan, aku pun tak taw nak kronologikan kisah cinta ko ngan wife ko sebab aku tak sempat nak interview ko.hahaha bz orang kawen kan.kena la paham.Tak mahu di ganggu.hahahhaa

'SELAMAT PENGANTIN BARU WAN DAN LIYANA, SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT..AMIN'

***pic xdpt upload byk.line slow..huuu

Tuesday, July 12, 2011

Tahniah Zila n Yus

Assalamualaikum,


Rasenya belum terlewat lagi untuk aku ucapkan tahniah kepada sahabatku Nor Razila yang baru saje bertunang dengan Yusrin Othman pada 9hb Julai 2011.


Maaf ye korang tak dapat datang time tuh tapi aku sentiasa doakan korang bahagia n pertunangan ni akan sampai ke jinjang pelamin n seterusnye ke akhir hayat.Aminn.. Kalo tak silap hujung bulan November ni kan langsung?? hehe Ooopsss terbocor date pulak.. haha


Okeh, jom aku ceritakan serba sedikit kronologi n macam mane member aku zila ni muleh terpaut hati pada abe yus ni.hehe


Dorang ni dikenalkan oleh member atas member..biasa la kalo jumpe2 bawak2 member lain kan.kenal2 nama then tukar2 no phone...pastuh add kat muka buku kan.hahaha


Mulenya sebagai sahabat je. Yelah takkan dah kenal terus couple kan. Care gile aku tengok abe yus kat muka buku zila dulu.hahaha setiap status, picture zila ade je comment die.wahhhhh..giler la.hik2


Ape yang aku tahu zila senang dengan abe yus sebab, abe yus tak terlalu mengongkong n yang penting die muleh terima apa ada nya zila. Salute u bro!!! :)


'Setiap kelemahan/kekurangan yang akan saling melengkapi'


Haaaa..kannnn betul kan ayat atas ni??kan..kan..kan..mane de orang perfect kat dunia ni.


Hurm... aku rase dah la kot nak cite sal dorang ni. Ape kata layan picture tunang dorang..hehe



Zila n Yus



Cincin merisik n bertunang



Pose setelah menjadi tunangan orang :)




Sweet




Bunga



Hantaran sebelah lelaki




Hantaran sebelah perempuan




Pelamin



**Ramai member dah bertunang...huhuhu

Friday, July 1, 2011

Rupa Baru!


Assalamualaikum...


Dah bape lame eyh tak update blog??hahhaa

ok...abaikan soalan aku. Now nak cite mende penting ni..hikss

Nampak tak header blog aku ni??cun tak??cun tak??

Kredit tu Hasnol sebab sudi membantu creat header ni...

Agak2 nak kenal c jejaka mata kuyu ni.hahhaha muleh la add beliau di fb yg aku link kan tuh...hahha

ok..tuh je nak bg tau.haha..

bye2.


**mood menanti sape gelaran imam muda sy! hikss

Thursday, June 16, 2011

WEDDING MAZTURA



Assalamualaikum,

Hye korang2x....Lame tak update blog ni...dah nampak sawang pun...hahaha..


Baru2 ni 11hb Jun 2011, aku sempat la ke Lanchang, Pahang.. P kenduri kawen Maztura Abd Rahman.. Die ni office mate aku.. Kalo tak p. katenye kawen aku nanti die pun tak nak p..ade ke patut??hahhaha


So,kami pun p la dengan berkonvoi. Jangan maen2.. 5 buah kereta otay. Yg kelakarnya 5 kereta tapi 1 kereta sume dok bawak couple je..aku je la yg p bawak member pompuan.baek kan??hahhahhaha


Sume orang dok berkumpul depan office aku..Katenye senang gerak sekali...Janji kul 11am.. Janji kan..Last2..kul bape baru jumpa...hahha


Sumpah kalo ade yang terase aku tujukan ayat ni kat die..masak derr...hahhahaa tak jadi jumpe kat kat office.kami jupe kat Tol Gombak..Yela nak ke Pahang memang lalu Tol Gombak..mane de tol lain dah..Tapi ade gak yg salah jalan lagi..hhahaa ( maap yuz..kenyataan..haha)


Otay..Dah jupe di Tol Gombak.So..meneruskan perjalanan yang sepatutnye tak la jauh pun.Lanchang kan..Klao ikutkan Sejam je dah sampai.Tapi masing2 nak tunjuk hero kan.. Yela bawak awek..nk race la kan.. Maka, sesat lagi..lagi...dan lagi...haishh


Maap la ye pade yang bawak pakwe n makwe..Ini kenyataan.Kalo diingatkan kelakar otay!!! hahhaa Dah taw kite de guard...Yang nak tunjuk power tuh nape bebeh..nape?? T_T aku gak jadi mangsa keadaan..sampai lambat.. Tak sempat tgk Maz sanding..huhuhuhu


Sesat tak sesat..Janji sampai kan..hahaha


Masa kami sume sampai.. Pengantin sedang dok sibuk bergambar..Tema Maz kaler itam merah..cun!! . Picture lak macam2 posing seh...geram pun der.. Dalam ati






'Nak gak tawen'




hahhaha..tak leh blah seh...huk3



**Pic Maz aku amik mase nikah je..Sanding pic tak bape menarik... haha


Monday, May 23, 2011

PadaMu Ya Rabbi


PadaMu Ya Robbi...
Ajarkanlah aku untuk berfikir sebelum bertindak,
Untuk aku memberi sebelum menuntut sesuatu,

Untuk aku sentiasa tersenyum di saat di kecewakan,

Untuk aku belajar tenang di kala gundah melanda,

Dan bersahaja di atas kebenaran nyata.



** :)

Monday, May 16, 2011

CIKGU!

Assalamualaikum,

Nak wish sempena harini 16 Mei 2011 bersamaan hari Isnin

Buat semua guru2 yang pernah mendidik saya yang agak nakal tapi comel kan..??hik3...


SELAMAT HARI GURU


Jasa cikgu pada saya terlalu besar..Tak ternilai dengan wang ringgit...

Cikgu sentiasa sabar melayan kerenah yang kadang2 susah nak dengar cakap ni kan..

Terima kasih

Lebiu..:)

Thursday, April 21, 2011

LAIN DARI YANG LAIN

Assalamualaikum,

Ape yang lain dari yang lainnya???.

Makanan Indonesia lerr...Yeah bebeh..memang banyak bezanya..Ape yang aku tak pernah tengok di Malaysia semua nya ada. Agak jakun seketika..Jap!!Jakun tuh kasar sangatkan..hahaha..Apekata teruja..hehe..

Di Malaysia yang aku pernah rasa makanan Indonesianya Bakso, Soto, Ayam penyet , Mee Kuning.

Tapi di Jakarta..OMG!!!!semua ada..eh...bukan semua tuh makanan Malaysia. Maksud aku makanan tradisi mereka...hehe.

Aku diperkenalkan pelbagai jenis makanan di Jakarta oleh Yasmin juga..

Lihat d bawah :-



1-SOMAY

Somay ni ade ikan,kentang,tauhu,telur dan bumbu kacang. Bumbu bermaksud kuah ye adik2...gahahahaha..



2-MARTABAK

Ok. Martabak ni kalo di Malaysia kita panggil apam balik. Tapi di sini Indonesia mereka panggil Martabak..Eh, ada beza sikit martabak ni tebal lagi n Isinya jangan cakap la..ade,cheese,coklat,susu n bijan or disana panggil wijan..hehe





3-SATAY AYAM

Rasenya masih sama seperti di Malaysia cuma agak sedikit basah...tak garing..Kuah kacangnya mereka akan blend sampai halus. Kalo kitakan kacangnya diblend kasar..ewww...haaa..yang ni menarik.ada lemang lagi..kitakan selalu dengan nasi impit.rite??:P .Nak lemang time2 raya je jupe..Di Indonesia tak payah...makan satay jupe la lemang..wahhahaha


Dah2X, tuh makanan aku dok coret2 ni...gahahaha...Cukup la rasenye..Kalo aku dok cite lagi korang bukan paham pun...wahahhahaha...kecuali!!korang datang sendiri di Jakarta n rase sendiri makanan ape yang aku dok bebelkan ni...baru world!!!

Sekian terima kasih

Peace!hahaha

Wednesday, April 20, 2011

Sy menang!!

Assalamualaikum,

hai korang...

SAYA MENANG CONTEST!

lalallalala...Tak sangka sungguh...Saje je try2 contest ni..N tak sangka pulokk leh menang..waHhhhhh...amat teruja..hehek

Contest ni anjuran blogger rupawan cintazulaikha.. hahaha..buat kakak ..wah..tetiba ber' akak lak.gahhaha..

'saya da emailkan data2 yang diminta tuh...'


Sebenarnya aku join contest ni setelah di tag oleh tuan punye blogger..hahaha..yeker??rasenye ye..haha..Nak taw ape aku dok letak pic sempoi..klik link ni...hehek

Sonok pe join contest ni..Bagi blogger yang kadang2 takder idea tuk berENTRY ape kate korang juz berCONTEST je..OK what..

Kalah menang adat la tuh..

Kalah cube lagi.Menang riak la sikit..haha...joke2..

Otay...Tuh je nak habaq mai sambil



'Mata ke atas, Tangan ke dada'


hahhahhahahaha

Sunday, April 17, 2011

Uniknya INDONESIA

Assalamualaikum,

Entry aku masih lagi berkisarkan Indonesia..haha...layan kan je yeopp..Aku menaip entry ni berdasarkan pengalaman otay...Berkongsi serba sedikit pengalaman aku di sana.Mana taw korang pun bakal ke Indonesia.haaa..da de la sikit2 cerita tentang negara seberang...kannn..kan.

Bus oh bus...ternyata Indonesia mempunyai lorong bus yang menarik!!!yaaaa..ni yang menarik perhatian aku..



Korang nampak tak bata-bata tuh??yeahhh..ituh adalah laluan bus..Ade 3 line jalan, sebelah kanannya di buat pembahagi. Dihadang dengan batu bata.Ini bermaksud, bus hanya di benarkan melalui lorong kanan sahaja iaitu pertengahan jalan bolak dan balik..paham omongan aku??haha...Tak paham letew..Aku da paint kan...korang tengok la sendirik...hahah

C??OMG!!Macam tak percaya je..menarik kot..kita hanya akan nampak bus bergerak dibelah kanan sahaja tanpa ada kenderaan lain..wow!!Nak tunggu bus pun kena tugu kat tengah2 yang ekcelli die da buat kaunter menunggu bus pun.Amazing kan.


Yang ni pulokk peraturan di jalan raya..

Dari jam 7.00AM – 10.00AM waktu Indonesia

Kenderaan yang melalui kawasan ni kalo penumpangnya kurang dari 2 orang akan didenda pak polisi kecuali kenderaan awam...hahaha..Menarik rite??Tak muleh bayangkan kalo di Malaysia ade peraturan macam ni...demm..jenuh la..Sebab semua menggunakan kenderaan sendiri n kalo naek kenderaan awam..errr..agak mahal deh.kecuali train or monorail.Pelik jugak la kan... nape ade peraturan macam ni, ngupe2nya untuk mengelakkan kesesakan jalan raya.Ewww.Tak sangka ade peraturan ni..Salute la!!.haha


Pemandu2 mereka sangat berhemah..yeahh.seyesh!1st aku memang xcaya la...korang bayangkan...Jame memang jame tapi mereka masih ada santunnya .

Jalan raya di indonesia tak same seperti di Malaysia..Di Malaysia jalannya ada ditanda garis putih kan..tapi di Indonesia tak..So, pelik jugak macam mane mereka nak controlkan.Kalo ade yang nak memotong mereka dengan santunnya akan bagi laluan..hon memang ade la kalo kete tuh terlalu dekat je.

Di Jalan raya mereka bukan aje ade kereta, bus, moto, teksi, lori, ade bajai n macam2 lagi la.ilex je aku tengok..hahaha...So, pendek kata terasa aman la kalo dok dalam kete time2 jame.haha....Sure xeksiden...gerent

Lagi2 Polis! semua tempat die ada..So, rase selamat la..Yang aku cerita ni PUSAT JAKARTA otay..area selain Pusat Jakarta aku tak taw sebab aku datang di Jakarta atas urusan kije. Bukan untuk bercuti ek...muhahahhaha..

Dah2 cukup sampai sini je entry kali ni..hahaha...

Ade mase aku entry lagi k..

Daaaaaaaaaaa.. :)