frENZ~~

:heartbeat::

Wednesday, November 24, 2010

Saat Kebahagian dtg....

23hb Nov 2010 merupakan tarikh yang istimewa buat alongku iaitu Mohd Helmy dan pasangannya Azura kerana selamat diijab kabulkan tepat pada jam 5.23 Petang (Waktu Malaysia..hehe)





**********************************










Di sini, aku ingin mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru kepada along dan mendoakan kebahagiaan yang dikecapi berkekalan hingga ke anak cucu. Eh .. hingga ke anak cucu je ke? tak2x.. hingga ke akhir hayat la...Oppsss...Takkan sampai akhir hayat jekan, mestila hingga ke syurga.heeeeeeee


**********************************




Monday, November 15, 2010

Tertawan

Yup!!aku dah tertawan dengan BUKIT BROGA..memang lama dah aku kepingin ke tempat tu..Mase je takde..yela orang busy kan..hehehe...tp semalam, bersamaan 14hb Nov 2010...Yes~!!!aku berjaya sampai ke Puncak Broga..cewahh...haha

Perancangan ke BROGA ni dah lame di rancang. Adalah dalam 1 Bulan.yeke??haha...aku merancang, yang organize de la member2 terbaek aku...heee.. Kami bertolak ke BROGA dalam jam 5.30 pagi.fuhh subuh2 tu dah bangun..yang len time tuh tengah seronak melayan mimpi 0_o

kami bergerak dengan menaiki 2 kereta iaitu Ferrari Merah dan BMW.cerita biar gempak..hahaha perjalanan ke sana mengambil mase dalam 45 minit macam tu la..

Sampai d BROGA dalam 6 lebih..huu...Kami memulakan pendakian dengan gembira..hehe..ahli yang pergi 9 org iaitu REN, ZAF, FARRIQ, ATHIRAH, SUE, INA, ROZET, PAH n AKU..:) kepada yang aku sebutkan nama..say thanks to me ok!..promot korang kot.haha

Akhirnya, setelah semput di merata-rata tempat. Kami semua berjaya menawan PUNCAK BROGA..happy gilerr..hahaha...Tak sangka sampai juga PUNCAK BROGA..Perkara 1st bile sampai di puncak, mestilah snap pic..huhu..banyak giler snap..haha..



pEACE~!

da sampai ok.hee

vIEWnye...wOW~!!

masih ter'snap2x...hehe

turun ke bawah

Pic kenangan

Pic 1st beramai2 setelah sampai puncak

Yes~!!kami berjaya tawan BROGA


BROGA telah ku tawan, setelah tertawan..ape la sangat..huhuhu...hope akan beraksi lagi ke mane2 tempat yang menarik. :)

MOOD : sakit kaki!haha

Friday, November 12, 2010

N0TA CINTA


Nota Cinta_SAUJANA



Andainya dapatku menulis
Nota-nota cinta buat diri-Nya
Ingin ku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga
Yang indah berseri

Ku sembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke Syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada-Nya
Kasihku tulus buat-Nya
Setiaku balas kasih-Nya
Kasihku kasih yang setia
Pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat-nya
Akurku kebesaran-Nya
Teragung Maha Suci-Nya
Taatku hamba yang hina
Pada Pencipta

Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih-Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat-Nya terus mencurah-curah
Nur Hidayah-Nya semakin cerah



*Andainya dapatku tulis......

'Jika dewasalah yang memisahkan kita, aku sanggup jadi kanak-kanak untuk selama-lamanya'


Monday, November 8, 2010

REnuN!on Sek Men

hai sume!!hahaha....
Rasenye dah lame aku tak mencoretkan something kat blog ni kan..hee..Now dah ader mase sikit ni..ok la..aku bg taw la pe aktiviti aku baru2 ni..:)

Pada 31hb October 2010, aku telah menghadiri REUNION KENANGAN SEK MEN di Sunway Pyramid...Ramai yang join time tuh dlm 1* org ke atas..haha...kalo ikut event 30 org gak nak turun..tapi last minute masing2 tak dapat join...so,tinggal la bape kerat kan.....(ayat sedapkan hati)..haha...

Hari tu masa kami sume jumpe di Sunway. So, telah meng'kish2x pipi..OPsss...ini bagi yang gegurl ok.haha..then borak2 n jalan2x sampai letih..huhu...Dalam jam 5.30 kami pergi Flaming Steambot..makan2x..ni la time yang aku nanti2 kan secara jujurnya la...haha..*Steambot memang feveret aku..:)


Kami melantak sampai kembung perut...huhu..mase yang di berikan 2 jam setengah..ok la...makan sampai lebam..aku juz mencari udang..udang udang udang.....tu je aku mkn..haha..rase kuahnye ok la..bukan kategori besh..haha...

Habis makan kami kembali ke Sunway n ...mulanya : -


1st program nak karaoke tapi terpaksa cancel sebab harus 4 jam di bilik karok dengan bayaran rm 30/person...kami juz nak karok dalam sejam je...yela..dah jam bape time tu..kebanyakan teman2 reunion dtg dari perak..sian kat dorg kalau lewat sangat...so,cancel la....huhu

2nd program lak, main bowling...wow~!!xcited giler la...tapi..geramnye...ade liga pulak time tuh...ader je penghalang..apelagi...cancel..again...:(

So, xtiviti kami selepas steambot, lepak2 dekat PAPPA RICH....hehe..banyak cerita yang kuar dari REUNION ni..at lease,aku tau perkembangan terbaru rakan2x..Walaupun dorang tak pergi...tapi cerita latest dorang tetap menjadi santapan kami semua yang datang hari tu...haha...


Ok la,tu je coretan aku kali ni...hehe...b4 i go go...usha la sebarang dua picture yang sempat aku snap2....hehe



mereka yang agak macho..haha

wif sayang..cewahhhh

sempat juga terserempak dengan c die...:)

happy

1...2....3..snap..haha

dalam lif pn jadi..haha

suasana di flaming steambot...:)

Ni la organize REUNION kami...hehe

ape yang mereka bualkan tu ea..

me..again...haha

picture beramai2 d tgh jalan..haha


peace~!


P/s : happy sgt time ni...n akan ader 2nd reunion...myb next year..i think...haha

*thnx 2 azieda..sudi ikut i..:)