frENZ~~

:heartbeat::

Monday, September 6, 2010

raya raya raya...yippii!


Dalam kite dok berpuasa di bulan Ramadhan ni...sedar tak sedar dah nak menjelma bulan Syawal kan..lagi beberapa hari je..hehehe...bile di fikirkan..memang seronok..yela....raya kan..sape tak nak..kan..kan..setahun sekali gitu...tapi terasa sayu pulak sebab terpaksa meninggalkan bulan Ramadhan yang mulia...bulan yang penuh keberkatan...


****************

Menjelang raya ni,teringat pulak zaman kanak2x dulu...teringat bukan bermakna aku da tua okey..tapi semakin dewasa..ayat biar sedap sikit..hahahha...

DUIT RAYA...yup duit2x..hahaha...tuh yang aku harap kan time raya...mengumpul duit bagi penuh tabung...ader la benda yang aku nak beli..huhu..kan kalo raya tuh wajib di beri duit raya..aku pun tak terkecuali la.name pun kanak2x kan..hahahaha

...memang xsabar tunggu duit2x...time tuh aku akan beraya 1 kampung..kutip duit raya selagi boleh..gagagaga...sampai kalo umah besar aku akan pegi 2 kali..hahaha...1st aku p ngan kawan2x..2nd malamnye aku p ngan family..so,dapat la double..tiap2x taun aku wat cam tuh...hebat tak??..huhu

Now,aku da 'dewasa' :) ...xdapat lagi la nak merasa duit raya..huhu..giliran aku lak bagi dak2x tecik duit raya..hahaha....tak bagi dorang akan cari aku sampai lubang cacing...muahhaha....camtuh sekali...dasyatnye..huhu....baru la aku rasa perasaan orang2x yang bagi duit raya ni..hahaha..

Untuk tahun ni,aku da siap kan budged duit raya pun...hehe...aku mmg nak bg pun...sonok taw tgk dak2x ni salam,cium tangan aku then aku bagi duit raya..FEELNYE BESH..hehe

Dikesempatan ni,aku nak ucapkan kat korang : -

'SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN'

..... andai ader terkasar bahase or tersinggung mana2x yang tak patot..hope korg maapkan la ye..sesungguhnye aku tak sengaja seh..hehe...


***************

sebelum aku say daaaaaa .. aku dendangkan sikit lagu faveret raya aku ni kat korang....terima lah....huhu

SUASANA DI HARI RAYA
Dendangan : Anuar Zain & Cik Bee

Anuar Zain:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Cik Bee:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Cik Bee:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Cik Bee:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Cik Bee:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Cik Bee:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Cik Bee:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri


P/S: sape sudi bagi CB duit raya?..plsss....gaggaggagaa






8 comments:

Anonymous said...

x dengo pun sora CB.. ngegeh btull.. hahah nak duit raya mai salam dgn MC dulu mehh...

Cik Bee~! said...

hahahha..kalo salam pas tuh xdpt..pe kes??..gaggaa

Wafiy Wonka said...

selamat hari raya cik b!! :)

p/s: ktne nk download lagu raya kamu tu ea .hehe

Cik Bee~! said...

Wafiy Wonka : hehheh.....u 2...slmat ari raya!!!

p/s: wahahhaha...downloade kat 4share ea...ader je lagu ni..kamu je xtaw..:P

Firdaus said...

cik bee..nak wit raye... :).. selamat hari raye~

Cik Bee~! said...

Firdaus :....wit raya??..tuk yg berumur 7-17 taun shj..huhu...selamat ari ray u 2..:)

AlinaBumble said...

anuar zain ngan cikB?? ceiiit...
anuar zain ngn elina (alina) okkeeee

Cik Bee~! said...

AlinaBumble:....hahaha...mesti la..jelesh ea..huakaka