frENZ~~

:heartbeat::

Tuesday, August 10, 2010

Puasa


Puasa..Puasa....Puasa...
erm...Esok ( 11 hb Ogos 2010 ) da bermula Bulan Ramadhan so, sume umat islam berpose...termasuklah aku..:) Ini taun ke-3 aku puasa jauh dari family....So, tak terasa sangat la..Cuma, kalo diingat kembali kadang2x bile time azan berbuka tuh,kalau aku kat ofis yup...air mata ni dan-dan la kuar..huhu...time2 tuh aku tepon la mak...tanye berbuka ape, sok sahur ape..huhu..

Ape yang membezakan pose aku ngan taun2x sebelumnye...erm...banyak sebenarnye...sebelum ni kami adik beradik yang dok kat KL akan berbuka bersama-sama. Tapi taun ni, aku pun da kije tempat lain.... Schedule untuk bulan puasa pun da laen..pas berbuka baru leh balik..so,time cuti je la dapat berbuka sama-sama.

Disamping tuh juga, kali ni family aku dah bertambah sorang...ingat tak entry aku yang dulu?...pertambahan anak buah...hehehe. So, secara tak langsung la aku kena lebihkan sikit duit raya.huhu..InsyaALLAH hujung taun ni bertambah lagi...Along aku kawen.Dapat la Kak Ipar lagi..hehe...

Sahur....Dulu pas panaskan lauk tuk bersahur dalam kul 5 lebih macam tuh, aku akan kejutkan Along, Angah, Kak Ngah, Adik untuk bersahur sama2x...Sambil tuh aku akan akan jalan kan kerja sampingan aku untuk telefon n kejutkan seseorang.hehehe..NOw....same juga seperti taun2x sebelum...tapi berbeza sikit.....


[ tuh biar la aku simpan pe yang berbeza sikit ("_')..]


Baju raya......nak gelak pun ade..hahahaha....aku da siap beli pun plus kasut tumit terlebih tinggi..hahaha. Gara-gara malas nak cari time Bulan Puasa... Aku ingat lagi taun lepas macam mane... seksa wOOooooo..tak nak da jadi cam tuh.melepek sampai umah...No Way...huhu...


erm....sok 1st sahur..heheh....aku kena pikirkan nak bersahur ape...huhu...okeh la korang naty aku update lagi entry ni..hehehe...tuk korang sume....


"SELAMAT MENUNAIKAN RUKUN ISLAM KE-3 ( IBADAH PUASA )"

-Semoga yang dilalui dan dilakukan Menjadikan kebaikan di bulan suci ini.ameennn....


4 comments:

misyamissyou said...

huhuu..memang shopping mase puasa memang leh pengsan..tp xserik gak ni..ape2 pn xbeli lg.. :P

nik rosmawati said...

akak tak beli apa2 pun lg..ingat nak cari sblm pose gak tp tak sempat..salam ramadhan tuk awk

Cik Bee~! said...

misyamissyou:..loh...yeke..tp seyesh...shopping time raya...serik WooOOo..huu

Cik Bee~! said...

nik rosmawati :..hehehe..cari cepat taw..salam ramadhan juga..:)