frENZ~~

:heartbeat::

Wednesday, July 28, 2010

keZEn ku TAwen

Pada 24hb Julai 2010 (Sabtu) dalam jam 7.30 AM aku bergerak menaiki jet selam dari KOREA(cewahhhhh) ke PERAK bersama angah n anak buahku kecik molek scha namenye...hehehe..perjalanan mengambil masa dalam 2 jam..coz jalan jame seh....huhu...sampai perak kena p amik adik aku yang dok study kat POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH......adeh....banyak betul barang die dok angkut, padahal balik kg tido umah sehari je....hahhaha..(mampus aku kalo die tau aku dok canang pasal die)...:P

Sesampai je kampung aku terus ke umah kezen aku...urm..banyak lagi rupenye persiapan die xsiap...nampaknye aku kena tolong neh..so,..aku ngan muka yang agak buat2x letih..1st p salam2x saudara n cari kezen aku tuk say 'tahniah'....die nikah 23hb (jumaat)..huhu... then baru p melantak jap....pastu aku tolong la pape yang patot...yela..naty kawen aku dorang lak tolong..baru fair..hehehe...settle pape patot..aku dok kenyit2x mata ngan angah...soh die wat alasan nak lik umah jap..ngantuk seh....ingat nak lik umah tido jap..huhu..

Settle da cubaan melolos kan diri..hahaha...sampai je umah..mata aku melilau-lilau mencari katil sampai dalam ati menjerit2x ...


'di mana kamu katil..!!!...iskiskisk'


ini katil impian aku...hahahhaa

akhirnye ape yang di cari jumpe gak...pe lagi memintal mimpi la aku pastuh..hahahha...tiba2x...'gedebuk!'.......aik...terasa sakit belakang aku....iskiskis...terjatuh katil lak..hish...salah lending seh..arghhhhhhh..sakit belakang..cesh...

Pas maghrib aku gerak ke umah kezen...malam tuh de buat tahlil n kenduri doa selamat..up sikit la..sekali ngan berinai la.hahaha.tugas aku malam tuh dok inaikan kezen aku ni.xpe la dari basuh pinggan...tak sanggup seh...banyak giler...hahahha..so,ngan berhati2x aku pun memulakan la ukiran kat tangan kezen aku yang mulus tuh...haaaaaaaa....siap gak akhirnya..cun gak..tak sangka..rupenye aku ni de darah2 seni...lawa giler...tak tipu!!!ini seyesh..:)))))



picture ni ye tipu....huhu

***********************************

Esoknye,...25hb (Ahad),....masa yang aku tunggu2x..melaram la..hahhahaha....Tema purple..apelagi, selongkar la almari baju..akhirnyeeeeeeee....jupe gak baju aku yang HOT...hahaha..tugas aku untuk menjadi pengapit telah terbatal dengan alasan aku sakit poyot...well...aku berjaya,..tgk pic aku ni pun korang akan nampak yang aku memang sakit..heheh..


cik bee n nurul (kezen ku)..cntik?...:)

Da besh thing pasal WEDDING kezen aku ni, semestinye pasal husbandnye.yela..sebelah umah kot...kalo raya tak payah gadoh2x..senang je..hahhaha....pandai gak kezen aku ni dok pikir jangka panjang....huhu...i wish korang happy smpai bile2 n cepat2 la dapat kan anak...huhu..


pelamin

p/s : mase aku bile eaa.....peace yow~!:P

No comments: