frENZ~~

:heartbeat::

Thursday, December 30, 2010

HARIMAU BAHAM GARUDA

Wow!!! Malaysia menang PIALA SUZUKI CUP 2010..memang terbaekk la...haha..HARIMAU MUDA memang bagi hadiah terbaekk untuk MALAYSIA sebagai penutup tirai tahun 2010. Kemenangan HARIMAU semasa membaham GARUDA akan tetap dalam ingatan sampai bile2x...lagi-lagi pasal laser..huhuhu


**********************************************


Kalau diingatkan paling menarik perhatian aku mase perlawanan di Bukit Jalil, MALAYSIA 3 INDONESIA 0 tu...wow!!memang besh la. Lagi-lagi tandukan SAFEE SALI... Macam peluru kot masuk gawang GARUDA..Sampai sekarang aku ingat lagi ok! haha

Then, keeper HARIMAU MUDA sape lagi kalau bukan FAHMI a.k.a Apex...huh! mase perlawanan semalam dengan bergaya menghalang setiap percubaan GARUDA ... Luv u la FAHMI..hahaha w/pun 2 gol bolos..huhuhu



**********************************************



Besh giler time dorg amik TROPY!



Coolkan dorang..hehe


Peach!!berkaca mata gitu.haha


Tahniah!!! Korang dah lakukan yang terbaekk dan tiba-tiba korang jadi fenomena. Semua kenal korang...hehe...SEMANGAT BOLA kat MALAYSIA semakin terselah..Gud Job!!

Tahniah lagi sekali buat team HARIMAU MUDA!!meuhhhhhh..


Wednesday, November 24, 2010

Saat Kebahagian dtg....

23hb Nov 2010 merupakan tarikh yang istimewa buat alongku iaitu Mohd Helmy dan pasangannya Azura kerana selamat diijab kabulkan tepat pada jam 5.23 Petang (Waktu Malaysia..hehe)





**********************************










Di sini, aku ingin mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru kepada along dan mendoakan kebahagiaan yang dikecapi berkekalan hingga ke anak cucu. Eh .. hingga ke anak cucu je ke? tak2x.. hingga ke akhir hayat la...Oppsss...Takkan sampai akhir hayat jekan, mestila hingga ke syurga.heeeeeeee


**********************************




Monday, November 15, 2010

Tertawan

Yup!!aku dah tertawan dengan BUKIT BROGA..memang lama dah aku kepingin ke tempat tu..Mase je takde..yela orang busy kan..hehehe...tp semalam, bersamaan 14hb Nov 2010...Yes~!!!aku berjaya sampai ke Puncak Broga..cewahh...haha

Perancangan ke BROGA ni dah lame di rancang. Adalah dalam 1 Bulan.yeke??haha...aku merancang, yang organize de la member2 terbaek aku...heee.. Kami bertolak ke BROGA dalam jam 5.30 pagi.fuhh subuh2 tu dah bangun..yang len time tuh tengah seronak melayan mimpi 0_o

kami bergerak dengan menaiki 2 kereta iaitu Ferrari Merah dan BMW.cerita biar gempak..hahaha perjalanan ke sana mengambil mase dalam 45 minit macam tu la..

Sampai d BROGA dalam 6 lebih..huu...Kami memulakan pendakian dengan gembira..hehe..ahli yang pergi 9 org iaitu REN, ZAF, FARRIQ, ATHIRAH, SUE, INA, ROZET, PAH n AKU..:) kepada yang aku sebutkan nama..say thanks to me ok!..promot korang kot.haha

Akhirnya, setelah semput di merata-rata tempat. Kami semua berjaya menawan PUNCAK BROGA..happy gilerr..hahaha...Tak sangka sampai juga PUNCAK BROGA..Perkara 1st bile sampai di puncak, mestilah snap pic..huhu..banyak giler snap..haha..



pEACE~!

da sampai ok.hee

vIEWnye...wOW~!!

masih ter'snap2x...hehe

turun ke bawah

Pic kenangan

Pic 1st beramai2 setelah sampai puncak

Yes~!!kami berjaya tawan BROGA


BROGA telah ku tawan, setelah tertawan..ape la sangat..huhuhu...hope akan beraksi lagi ke mane2 tempat yang menarik. :)

MOOD : sakit kaki!haha

Friday, November 12, 2010

N0TA CINTA


Nota Cinta_SAUJANA



Andainya dapatku menulis
Nota-nota cinta buat diri-Nya
Ingin ku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga
Yang indah berseri

Ku sembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke Syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada-Nya
Kasihku tulus buat-Nya
Setiaku balas kasih-Nya
Kasihku kasih yang setia
Pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat-nya
Akurku kebesaran-Nya
Teragung Maha Suci-Nya
Taatku hamba yang hina
Pada Pencipta

Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih-Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat-Nya terus mencurah-curah
Nur Hidayah-Nya semakin cerah



*Andainya dapatku tulis......

'Jika dewasalah yang memisahkan kita, aku sanggup jadi kanak-kanak untuk selama-lamanya'


Monday, November 8, 2010

REnuN!on Sek Men

hai sume!!hahaha....
Rasenye dah lame aku tak mencoretkan something kat blog ni kan..hee..Now dah ader mase sikit ni..ok la..aku bg taw la pe aktiviti aku baru2 ni..:)

Pada 31hb October 2010, aku telah menghadiri REUNION KENANGAN SEK MEN di Sunway Pyramid...Ramai yang join time tuh dlm 1* org ke atas..haha...kalo ikut event 30 org gak nak turun..tapi last minute masing2 tak dapat join...so,tinggal la bape kerat kan.....(ayat sedapkan hati)..haha...

Hari tu masa kami sume jumpe di Sunway. So, telah meng'kish2x pipi..OPsss...ini bagi yang gegurl ok.haha..then borak2 n jalan2x sampai letih..huhu...Dalam jam 5.30 kami pergi Flaming Steambot..makan2x..ni la time yang aku nanti2 kan secara jujurnya la...haha..*Steambot memang feveret aku..:)


Kami melantak sampai kembung perut...huhu..mase yang di berikan 2 jam setengah..ok la...makan sampai lebam..aku juz mencari udang..udang udang udang.....tu je aku mkn..haha..rase kuahnye ok la..bukan kategori besh..haha...

Habis makan kami kembali ke Sunway n ...mulanya : -


1st program nak karaoke tapi terpaksa cancel sebab harus 4 jam di bilik karok dengan bayaran rm 30/person...kami juz nak karok dalam sejam je...yela..dah jam bape time tu..kebanyakan teman2 reunion dtg dari perak..sian kat dorg kalau lewat sangat...so,cancel la....huhu

2nd program lak, main bowling...wow~!!xcited giler la...tapi..geramnye...ade liga pulak time tuh...ader je penghalang..apelagi...cancel..again...:(

So, xtiviti kami selepas steambot, lepak2 dekat PAPPA RICH....hehe..banyak cerita yang kuar dari REUNION ni..at lease,aku tau perkembangan terbaru rakan2x..Walaupun dorang tak pergi...tapi cerita latest dorang tetap menjadi santapan kami semua yang datang hari tu...haha...


Ok la,tu je coretan aku kali ni...hehe...b4 i go go...usha la sebarang dua picture yang sempat aku snap2....hehe



mereka yang agak macho..haha

wif sayang..cewahhhh

sempat juga terserempak dengan c die...:)

happy

1...2....3..snap..haha

dalam lif pn jadi..haha

suasana di flaming steambot...:)

Ni la organize REUNION kami...hehe

ape yang mereka bualkan tu ea..

me..again...haha

picture beramai2 d tgh jalan..haha


peace~!


P/s : happy sgt time ni...n akan ader 2nd reunion...myb next year..i think...haha

*thnx 2 azieda..sudi ikut i..:)

Tuesday, September 28, 2010

bile frenz kawen

Erm..baru2 ni tanggal 26hb Sept 2010 aku p kenduri kawen member sekolah menengah aku dulu ...namenye kat FB 'ayu arisya' hehehe...kenduri die ni berlangsung dekat Dewan Risda, Ampang...

wow~~besh woo...ramai sangat dak2 sekolah menengah dulu turun. tak sangka sangat..seyesh!!.....memang meriah la...ape lagi snap, snap, snap n snap sampai dah tak larat nak snap..hahahaa...ni antara yang aku sempat snap..huhu..

**********************

selamat pengantin baru ayu n idan..hope bahgia hingga ke akhir hayat...cepat2 wat baby..hehe

nyelit gak..hek2x

sempat lagi..cover beb..hahah

gosip hangit sedang d sebarkan...he

hehe

da bom~

peace~!

ramaikan...snap2x..hehe

ejat yang sibok..haha

**********************

p/s : terase bahang2 la..huhu..nk kawen gak leh?...hahha

pic credit 2 farihan jamaluddin..:)

Friday, September 24, 2010

tak patut

dalam dok aku sibok wat kije ni..terase nak update blog lak..huhuu...ape yang aku nak cite ni ader kaitan yang berlaku depan mata aku sekarang.....eiiii xbesh langsung....menci lak tgk adegan tak patut...huhu...citenye macam ni...

*******************************

kalo orang gurau2 ngan korang la...gurauan nye macam mane??...yang depan mata aku ni..gurauan nye berlebihan la....eiii yurkkkks~~!!!...tak suka...ade ke gurau pegang2 lak...macam meraba lak aku tengok..aku kalo benda macam ni...agak tak suke...yang kena gurau tuh aku tgk ilex je..macam tak ader ape2..suke lak...ape da...pastu leh tukar2 nombor...aiyarkkkkkk.....pelik2...


ape yang menarik gurauan macam tuh ye??...pls xplain 2 me....sape yg wat macam tuh kat aku mmg nak kena la gamaknye..haish~~


Mood : sakit ati tgk adegan tak patut...+_+

Thursday, September 16, 2010

happy bezday 2 my frenz..:)


CIK SAL

CIK IMA


eitt..dear my FRenz....happy bezday ya..hehehhe...16 september 1987...kebetulan hari penubuhan Malaysia lak..hehe

something i creat 2 u all..:)..layan k..

**************************


When no one is there for you, And you think no one cares...

When the whole world walks out on you, And you think you're alone...

I will be there....



When all you need is a frend, to listen to you..

When all you need is a someone,to catch your tears...

i will be there....



This is a promise i can make...

If you ever need me, Just give me a call and...

I will be there...

*************************

p/s : be happy ea korg...alwayz ya..:)

Monday, September 6, 2010

raya raya raya...yippii!


Dalam kite dok berpuasa di bulan Ramadhan ni...sedar tak sedar dah nak menjelma bulan Syawal kan..lagi beberapa hari je..hehehe...bile di fikirkan..memang seronok..yela....raya kan..sape tak nak..kan..kan..setahun sekali gitu...tapi terasa sayu pulak sebab terpaksa meninggalkan bulan Ramadhan yang mulia...bulan yang penuh keberkatan...


****************

Menjelang raya ni,teringat pulak zaman kanak2x dulu...teringat bukan bermakna aku da tua okey..tapi semakin dewasa..ayat biar sedap sikit..hahahha...

DUIT RAYA...yup duit2x..hahaha...tuh yang aku harap kan time raya...mengumpul duit bagi penuh tabung...ader la benda yang aku nak beli..huhu..kan kalo raya tuh wajib di beri duit raya..aku pun tak terkecuali la.name pun kanak2x kan..hahahaha

...memang xsabar tunggu duit2x...time tuh aku akan beraya 1 kampung..kutip duit raya selagi boleh..gagagaga...sampai kalo umah besar aku akan pegi 2 kali..hahaha...1st aku p ngan kawan2x..2nd malamnye aku p ngan family..so,dapat la double..tiap2x taun aku wat cam tuh...hebat tak??..huhu

Now,aku da 'dewasa' :) ...xdapat lagi la nak merasa duit raya..huhu..giliran aku lak bagi dak2x tecik duit raya..hahaha....tak bagi dorang akan cari aku sampai lubang cacing...muahhaha....camtuh sekali...dasyatnye..huhu....baru la aku rasa perasaan orang2x yang bagi duit raya ni..hahaha..

Untuk tahun ni,aku da siap kan budged duit raya pun...hehe...aku mmg nak bg pun...sonok taw tgk dak2x ni salam,cium tangan aku then aku bagi duit raya..FEELNYE BESH..hehe

Dikesempatan ni,aku nak ucapkan kat korang : -

'SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN'

..... andai ader terkasar bahase or tersinggung mana2x yang tak patot..hope korg maapkan la ye..sesungguhnye aku tak sengaja seh..hehe...


***************

sebelum aku say daaaaaa .. aku dendangkan sikit lagu faveret raya aku ni kat korang....terima lah....huhu

SUASANA DI HARI RAYA
Dendangan : Anuar Zain & Cik Bee

Anuar Zain:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Cik Bee:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Cik Bee:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Cik Bee:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Cik Bee:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Cik Bee:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Cik Bee:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri


P/S: sape sudi bagi CB duit raya?..plsss....gaggaggagaa






Tuesday, August 17, 2010

Betul ke???

.................fb ni de fake n real??erm..confius d situ..huhuhu...aku pun tak berape taw la....so,sekadar nak share ngan korang la..hehe..okeh ni aku tunjukkan picturenye :



real...


fake



kalo realnye FB de pic connection cam d atas la... tapi kalo fakenye...de pic handphone...erm..cmne bende ni leh jadi ea??....sama ader FB ni same je or mmg laen..aku terconfius la..

korang rase camne??...
FAKTA @ AUTA




Tuesday, August 10, 2010

Puasa


Puasa..Puasa....Puasa...
erm...Esok ( 11 hb Ogos 2010 ) da bermula Bulan Ramadhan so, sume umat islam berpose...termasuklah aku..:) Ini taun ke-3 aku puasa jauh dari family....So, tak terasa sangat la..Cuma, kalo diingat kembali kadang2x bile time azan berbuka tuh,kalau aku kat ofis yup...air mata ni dan-dan la kuar..huhu...time2 tuh aku tepon la mak...tanye berbuka ape, sok sahur ape..huhu..

Ape yang membezakan pose aku ngan taun2x sebelumnye...erm...banyak sebenarnye...sebelum ni kami adik beradik yang dok kat KL akan berbuka bersama-sama. Tapi taun ni, aku pun da kije tempat lain.... Schedule untuk bulan puasa pun da laen..pas berbuka baru leh balik..so,time cuti je la dapat berbuka sama-sama.

Disamping tuh juga, kali ni family aku dah bertambah sorang...ingat tak entry aku yang dulu?...pertambahan anak buah...hehehe. So, secara tak langsung la aku kena lebihkan sikit duit raya.huhu..InsyaALLAH hujung taun ni bertambah lagi...Along aku kawen.Dapat la Kak Ipar lagi..hehe...

Sahur....Dulu pas panaskan lauk tuk bersahur dalam kul 5 lebih macam tuh, aku akan kejutkan Along, Angah, Kak Ngah, Adik untuk bersahur sama2x...Sambil tuh aku akan akan jalan kan kerja sampingan aku untuk telefon n kejutkan seseorang.hehehe..NOw....same juga seperti taun2x sebelum...tapi berbeza sikit.....


[ tuh biar la aku simpan pe yang berbeza sikit ("_')..]


Baju raya......nak gelak pun ade..hahahaha....aku da siap beli pun plus kasut tumit terlebih tinggi..hahaha. Gara-gara malas nak cari time Bulan Puasa... Aku ingat lagi taun lepas macam mane... seksa wOOooooo..tak nak da jadi cam tuh.melepek sampai umah...No Way...huhu...


erm....sok 1st sahur..heheh....aku kena pikirkan nak bersahur ape...huhu...okeh la korang naty aku update lagi entry ni..hehehe...tuk korang sume....


"SELAMAT MENUNAIKAN RUKUN ISLAM KE-3 ( IBADAH PUASA )"

-Semoga yang dilalui dan dilakukan Menjadikan kebaikan di bulan suci ini.ameennn....


Sunday, August 8, 2010

“I Miss Thinking”


Today I sat thinking about you..
And all the things I miss about you..
About us..
About what use to be..

I miss your smile
I miss holding your hand
I miss your arms around me holding me close to you..
Close enough to hear your heartbeat..

I miss your eyes, and the way you looked at me..
I miss your voice..
I miss hearing you say that you love me..

Yea Today I sat thinking about you..
And all the things I miss about you.
About us.. About the way things used to be..
Yea baby I miss you..

I miss feeling your lips on mine..
I miss hearing you sing your favorite songs..
I miss riding around with you..
But most of all I miss you

I wrote this about .....and miss .... like crazy.. And if you happen to be reading this ....know that i love you and always will... and that every word in this poem is true and came from deep within my heart..

-TRy 2 POEM....-
-no wonder2x-ok x??...
hehehehehe

Friday, July 30, 2010

sahabat


entry kali ni aku tujukan buat sahabat2 aku..... : -

Apabila kita ingin berteman,janganlah kerana kelebihannya,kerana mungkin satu kelemahan, kau mungkin akan menjauhinya...

Andai aku ingin berteman, janganlah kerana kebaikannnya kerana mungkin dengan satu keburukan, kau akan membencinya....

Andai kau ingin sahabat yang satu janganlah kerana ilmunya, kerana apabila dia buntu kau mungkin akan memfitnahnya....

Andai kau ingin seorang kawan janganlah kerana sifat cerianya kerana andai dia tak pandai menceriakan, kau mungkin akan menyalahinya.....

Andai kau ingin bersahabat....terimalah dia seadanya, kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa. Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna. Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tetapi bersahabatlah kerana ALLAH Fillah......

p/s :....hope aku ni sahabat sejati..:)

-walau ape pun, korang sahabat terbaik aku...tabah tempuhi sume ni.ader hikmah d sebalik ape yang terjadi..teruskn hidup..aku sentiasa sokong korang~~

khas buat : rakan2 MIR...

Wednesday, July 28, 2010

keZEn ku TAwen

Pada 24hb Julai 2010 (Sabtu) dalam jam 7.30 AM aku bergerak menaiki jet selam dari KOREA(cewahhhhh) ke PERAK bersama angah n anak buahku kecik molek scha namenye...hehehe..perjalanan mengambil masa dalam 2 jam..coz jalan jame seh....huhu...sampai perak kena p amik adik aku yang dok study kat POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH......adeh....banyak betul barang die dok angkut, padahal balik kg tido umah sehari je....hahhaha..(mampus aku kalo die tau aku dok canang pasal die)...:P

Sesampai je kampung aku terus ke umah kezen aku...urm..banyak lagi rupenye persiapan die xsiap...nampaknye aku kena tolong neh..so,..aku ngan muka yang agak buat2x letih..1st p salam2x saudara n cari kezen aku tuk say 'tahniah'....die nikah 23hb (jumaat)..huhu... then baru p melantak jap....pastu aku tolong la pape yang patot...yela..naty kawen aku dorang lak tolong..baru fair..hehehe...settle pape patot..aku dok kenyit2x mata ngan angah...soh die wat alasan nak lik umah jap..ngantuk seh....ingat nak lik umah tido jap..huhu..

Settle da cubaan melolos kan diri..hahaha...sampai je umah..mata aku melilau-lilau mencari katil sampai dalam ati menjerit2x ...


'di mana kamu katil..!!!...iskiskisk'


ini katil impian aku...hahahhaa

akhirnye ape yang di cari jumpe gak...pe lagi memintal mimpi la aku pastuh..hahahha...tiba2x...'gedebuk!'.......aik...terasa sakit belakang aku....iskiskis...terjatuh katil lak..hish...salah lending seh..arghhhhhhh..sakit belakang..cesh...

Pas maghrib aku gerak ke umah kezen...malam tuh de buat tahlil n kenduri doa selamat..up sikit la..sekali ngan berinai la.hahaha.tugas aku malam tuh dok inaikan kezen aku ni.xpe la dari basuh pinggan...tak sanggup seh...banyak giler...hahahha..so,ngan berhati2x aku pun memulakan la ukiran kat tangan kezen aku yang mulus tuh...haaaaaaaa....siap gak akhirnya..cun gak..tak sangka..rupenye aku ni de darah2 seni...lawa giler...tak tipu!!!ini seyesh..:)))))



picture ni ye tipu....huhu

***********************************

Esoknye,...25hb (Ahad),....masa yang aku tunggu2x..melaram la..hahhahaha....Tema purple..apelagi, selongkar la almari baju..akhirnyeeeeeeee....jupe gak baju aku yang HOT...hahaha..tugas aku untuk menjadi pengapit telah terbatal dengan alasan aku sakit poyot...well...aku berjaya,..tgk pic aku ni pun korang akan nampak yang aku memang sakit..heheh..


cik bee n nurul (kezen ku)..cntik?...:)

Da besh thing pasal WEDDING kezen aku ni, semestinye pasal husbandnye.yela..sebelah umah kot...kalo raya tak payah gadoh2x..senang je..hahhaha....pandai gak kezen aku ni dok pikir jangka panjang....huhu...i wish korang happy smpai bile2 n cepat2 la dapat kan anak...huhu..


pelamin

p/s : mase aku bile eaa.....peace yow~!:P